September 20, 2013

KEMBALI...

Assalamualaikum..
setelah sekian lamanyer ku menyepi dari dunia blog nie..
selamat kembali pada diriku..
macam2 perkara terjadi selama ini..
sekarang cerita baru..
sebenarnyer mcm2 nak cerita setelah lama tidak ku tulis blog ku ni, tapi pendek ceta sekarang ku menjahit di rumah dan sekarang tengah berpantang anak ke-3,so aktiviti jahitan terpaksa ku tutup dulu tempahannyer walaupun ader jer orang suruh jahit..maaf yer terpaksa tolak..nie ler baju pertama dibuat tuk anak2 ibu..baju flower girl walaupun xder sesapa nak kawin or majlis harijadi..huhu
sesi mencuba dan terus posing                             

Buat pertama kalinyer,dapat merasa pakai baju raya hasil tangan ibunyer termasuk baju anak2 sedara sekali dapat disiapkan..Alhamdulillah,walaupun xsedondon sebab xsempat nak cari kain  tapi xpela janji dapat pakai baju raya buatan sendiri.Tahun depan In sha Allah dapat la semua sedondon..kena rancang dan jahit awal tuk keluarga sendiri..
sepupunyer sedondon merah, anakku sorang biru sorang merah

January 15, 2011

Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)

Malam nie sesaja tengok2 lirik lagu yg menang AJL 25 aritu, Ana Nurhidayah Mohd Raffali atau Ana Raffali,
aritu tgk kisah-kisah pemenang nie..sebenarnyer ceritanyer simple jer kisah pasangan yang sedang bergaduh tapi penyampaiannyer banyak tersirat dan menggunakan metafora, kiranyer bukan "straight to the point" la kata orang..bahasa yg digunakan indah tu yg blh membuatkannyer menang agaknyer tapi juri lagi pandai menilai nak plak M.Nasir, yela tgkla lagu2 beliau macamana kan..tapi biasala setiap org ada pandangan memasing cuma kita jgn terlalu ikut emosi..Rezki dia malam tu so terima dengan hati terbuka. Lepas nie sesapa yang ada bakat menulis lirik tu cuba2 la muat turun kt you tube mana tau blh mencontohi Ana nie yerk...

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita

January 14, 2011

Ganjaran...

salam subuh hari...
laman web nie dh lama bertapak dan memberi ganjaran pada yg aktif...so nk tau lebih lanjut just klik cni..
http://says.my/baina82/invite
khas tuk remaja yg tidak melebihi umur 30tahun...kita memberi pendapat ataupn menolong mereka mempromosikan sesuatu kempen pasti ada ganjaran..kerja mudah jer..just share / kongsikan bersama-sama di facebook, twitter, email atau apa sahaja medium komunikasi yg anda gunakan pasti diberi ganjaran...
Mudahan kita sama-sama dapat manfaatnyer...selamat mendaftar dan mencuba...